Ungdommelige riskadager med høy kjendisfaktor

Ungdommelige riskadager med høy kjendisfaktor

Publisert av Kjell Olav Skretting den 13.09.22.
Onsdag 29.05.02
Ungdommelige riskadager med høy kjendisfaktor

Biskop Ernst Baasland er bare en av flere kjendiser som har meldt sin ankomst til årets Riskadager. Dagene går av stabelen 7. – 9. juni, og blir de sprekeste noen sinne, skal vi tro leder Ole Fjeldtvedt i Riskadagskomiteen.

Akkurat det har arrangør Riska Lions hevdet nesten hvert eneste år siden de populære bygdedagene ble innstiftet for 12 år siden. Men i år har Lions Club lagt seg ekstra i selen for å skape et arrangement både for små og store.
- Denne gangen satser vi friskt på ungdommen, forklarer Ole Fjeldtvedt, som hevder at ungdommen aldri før har fått så mange tilbud å velge mellom i løpet av en hektisk helg. Sandvolleyballturnering, natturnering i fotball, LAN-party, konkurranser og en stor ungdomsdisko er bare noen av tingene de unge kan velge mellom. Størst forventning har kanskje arrangøren til diskoen, som går av stabelen på brygga utenfor Riska Sveis.
- Her kommer DJ-Prince for å lage et vanvittig show, lover Fjeldtvedt, som venter et tusentalls ungdommer på dette arrangementet. Ungdomsfesten begynner fredag klokken 20.00.

Tønes kommer
Riskadagene starter som vanlig med en åpningsseremoni fredagen. Dette skjer ved Stemmen. Som vanlig knytter det seg spenning til hvem som får årets aktivitetspris, og hvilket godt formål overskuddet etter årets riskadager skal gå til. Det blir ulike underholdningsinnslag, og toastmaster Terje Høiland fra Bryne Lions Club ledsager publikum gjennom åpningen.
Senere samme kveld blir det stor familiefest på kaien. Nina Handegaard Maesen leder festen, og sokndølen Tønes er et av trekkplastrene.

Mannaen kommer
I år blir den store utstillingsmessa flyttet ned til Vågen. Det betyr at Riskahallen nesten står tom under årets riskadager. En rekke lokale bedrifter og organisasjoner stiller med stands i egne telt på kaiområdet. Lions rigger også opp kafètelt, hvor det blir salg av grøt på lørdagen og middag på søndagen. Foruten utstillinger og matsalg blir det en rekke konkurranser i Vågen. Kassestabling, fiskekonkurranse og seilkonkurranse er noen stikkord, med toastmaser Paul Oliversen som konferansier.
- Lørdag kveld inviterer vi til stor grillfest på kaien. Oppvarmingen begynner ved 18-tiden, Tiedemanns Blue tar seg av den biten. Senere spiller Mannaen, mens vi i Lions serverer grillmat, smiler Fjeldtvedt.

Dagsland kommer
For første gang er både Riska Menighet og Pinsemenigheten Betel med i kulissene bak Riskadagene. Betel tar seg av seg av de to turneringene som skal avvikles, hvorav sandvolleyballturneringen blir den mest omfattende med innledende runder en hel uke før selve Riskadagene starter. Riska menighet arrangerer LAN-party i kirken, og får besøk av Sigvart Dagsland som skal holde konsert lørdag kveld. Søndag blir det gudstjeneste, og her har biskop Ernst Baasland meldt sin ankomst.Tønes, Mannan og Sigvart Dagsland er bare noen av kjendisene som tar turen til årets Riskadager. Ole Fjeldtvedt ser fram til arrangementet.Tom Gaudland